Sinterklaas bezoekt met zijn Pieten de kinderen van Kockengen

intocht-sinterklaas-kockengen-2016-971aVorige week woensdagavond, 16 november arriveerde Sinterklaas met een speciaal geprepareerde boot van de brandweer Breukelen over de Heicop in Kockengen. Bij de Witte Brug werd de Sint opgewacht door burgemeester Witteman. Het wachten van heel veel kinderen uit het dorp werd beloond. Even na 18.00 uur zette de goed heiligman voet op Kockengense bodem.
intocht-sinterklaas-kockengen-2016-974intocht-sinterklaas-kockengen-2016-053Samen met de burgemeester en heel veel Pieten probeerde Sinterklaas een weg naar het podium op het Driestammenplein te vinden. Dat viel niet mee. Het was een drukte van belang en veel kinderen wilden de Sint een hand geven. DJ Piet vermaakte het publiek met verschillende sinterklaasliedjes. Uiteindelijk werd Sinterklaas door Ruud Kwakkenbos namens de winkeliersvereniging Hart van Kockengen op het podium welkom geheten.
Veel kinderen hadden een tekening gekleurd en vragen gesteld ook per e-mail. Enkele kinderen mochten op het podium hun vraag aan de Sint stellen.
Laura Verhoef vroeg waarom de Pieten handschoenen dragen en waarvoor de witte kraag is. De Sint liet het beantwoorden aan Piet over. Milla Bosman en Luci van der Leeden vroegen naar de namen van de vader en moeder van de Sint. Er waren prijzen voor de mooie tekeningen en knutselwerken van Tijs de Hoop, Cheyenne Fokker, Stefan van Schie en Nick van de Greft.intocht-sinterklaas-kockengen-2016-103
De Sint riep de bevolking van Kockengen op om Sinterklaas vooral voor de kinderen te blijven vieren zoals het altijd was. Vervolgens bezochten Sint en Pieten met de burgemeester in de Nieuwstraat de bewoners van Ons Huis en de Waterlelie.
De winkeliersvereniging Hart van Kockengen is donderdag 17 november gestart met de jaarlijkse sinterklaasactie, waarmee fraaie prijzen zijn te winnen. De actie duurt tot en met woensdag 7 december. Buiten de tientallen waardebonnenpakketten is er een prachtige hoofdprijs te winnen, twee minuten gratis winkelen bij de Coop en een extra prijs een waardebon van € 210,-. De trekking is op donderdag 8 december om 19.00 uur bij de Coop.
Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *