Zaterdag 5 november: Landelijke Natuurwerkdag bij Natuurgroep Kockengen

Doe ook mee aan de grootste vrijwilligersactie in het groen: de Natuurwerkdag

natuurwerkdag-2016logo-ngkSamen buiten aan de slag, dat kan op 5 november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht ongeveer 30 locaties waar mensen mee kunnen doen. Bij de Natuur Groep Kockengen, die gaat werken in polderreservaat Kockengen, wordt de Natuurwerkdag geopend door Rob van Muilekom, statenlid en fractievoorzitter van de PvdA, en Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.
Polderreservaat Kockengen
Het polderreservaat Kockengen werd in 1979 aangelegd en heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Kenmerkend zijn de vele rietorchideeën in de zomer en de zwarte stern populatie. Op het terrein zijn diverse bosjes aanwezig die onderhouden moeten worden. Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan opwww.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.
Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. Dus kom ook en help ook een dagje mee.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.
Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.natuurwerkdag-2016-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *