Grote belangstelling bijeenkomst Vierde Kwadrant

De belangstelling was groot maandagavond 6 juni bij de bijeenkomst over het Vierde Kwadrant in zaal de Ontmoeting in Overdorp. Nieuwbouw in Kockengen, eindelijk volgens veel aanwezigen.
cropped-nieuwbouw-kockengen-het-vierde-kwadrant-kockengen.jpg
 
De bedoeling is dat er in Het Vierde Kwadrant 65 woningen worden gebouwd, van kavel, 2 onder 1 kap, levensloop woningen, vrijstaande woningen, hoekwoning tot tussenwoning, waarvan 30 procent is bestemd voor sociale woningbouw. Een onderwerp waar projectontwikkelaar BPD Ontwikkeling BV graag een reactie van de bewoners over ontvangt is de aanleg van de bouwweg. Er zijn vier varianten aangegeven, zowel op de plattegrond als in een overzicht met nadere specificaties. Reacties met een toelichting konden gegeven worden op grote formulieren en op het specificatieoverzicht mochten reacties in de vorm van een smiley, zowel een positieve als een negatieve, geplakt worden. Er werd onder meer aangegeven dat bij de opties met de bouwweg door het weilanden ook rekening gehouden dient te worden met de stern en andere beschermde vogels. Bij de opties door de bestaande wijken is er zorg bij de bewoners over de verkeersveiligheid voor de spelende kinderen op straat, parkeerproblematiek en dat de wegen in deze wijken niet bestand zijn tegen zware bouwverkeer. Voorwaarden van de gemeente zijn dat de bouwweg niet over wegen gaat die zijn aangepast conform project Kockengen Waterproof en dat de uitvoering van dit grootscheepse project niet wordt belemmerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *