Dodenherdenking in Kockengen

Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden allereerst al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord. Herdacht worden ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

In Kockengen wordt ook een herdenking gehouden. Woensdagavond om 19:30 uur start de samenkomst op het Kerkplein. Hier wordt een korte toespraak gehouden, waarna de belangstellenden, voorafgegaan door de stille trom, naar de begraafplaats lopen voor de kranslegging en de twee minuten stilte. De Oranjevereniging hoopt op een mooie opkomst en grote belangstelling van jong en oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *