Frisse Koningsdag toch erg gezellig

Het was zeker niet zo slecht als de weerberichten iedereen deden geloven. Koningsdag 2016 was wel fris en zo nu en dan viel er een bui, maar de georganiseerde evenementen vielen zeker niet in het water. Wel lieten de mensen in Kockengen het een beetje afweten. Dinsdagavond bij de lampionnenoptocht kwamen slecht een paar kinderen met ouders of opa’s en oma’s opdagen. Desondanks liep de Bloaskapel uit Vleuten met de voorzitter van de Oranjevereniging voorop gestaag het rondje door het dorp. Tijdens het Kockenees Dorpsontbijt scheen de zon. De deelnemers, waaronder burgemeester Marc Witteman, waren erg enthousiast.


Vervolgens werd er, in het bijzijn van wethouder Linda van Dort, gezongen, was er traditiegetrouw een kleedjesmarkt, een quiz en een brandweerspel. Nieuw in Kockengen was Streetkarting. De belangstelling was groot. Wethouder Franko Zivkovic Laurenta en burgemeester Marc Witteman bonden de strijd met elkaar aan. Op het Driestammenplein werd Koningsdag 2016 afgesloten met live muziek van de band Popehead. ’s Avonds was er in Overdorp bingo met fraaie prijzen.
Op de Sportweg was het ’s middags in een grote tent een drukte van belang. Er klonk muziek en onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig feest gevierd. Top was het optreden van Marco Kraats die de tent op z’n kop zette.


Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *