Programma Oranje-festiviteiten 2016 Driestammenplein, Kockengen


Lampionnenoptocht  • E-mail21:00 - 22:00 uur


De jaarlijkse lampionnenoptocht voor de kids vindt ook dit jaar weer plaats en wel op dinsdagavond 26 april. Neem natuurlijk je lampion mee! De optocht door het dorp zal begeleid worden door de 'Bloaskapel' uit Vleuten. Start is om 21:00 uur vanaf het Kerkplein.
Koningsdag  • E-mailHet programma voor Koningsdag, 27 april 2016 is bekend! We presenteren met trots het bomvolle programma wat tussen 9:15 uur en 19:00 uur zal plaatsvinden. We hebben knutsel workshops, je kunt spuiten met een echte brandweerspuit van de brandweer Kockengen en we leggen een kartbaan aan! 's Middags live on stage: de fantastische popcoverband POPEHEAD!


Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die op het programma staan. Klik op een activiteit of navigeer via het menu naar een specifieke activiteit en lees meer...09:15 - 10:30 uur: Kockenees Dorpsontbijt
10:15 - 10:45 uur:Zing mee
10:45 - 13:00 uur:Kleedjesmarkt
11:00 - 13:00 uur:Workshops voor kids 
11:00 - 13:00 uur:Polstokverspringen
12:00 - 13:00 uur:Oranjequiz voor volwassenen
13:00 - 15:00 uur:Karten
15:00 - 17:00 uur:Brandweerspel
15:30 - 19:00 uur:Live muziek: POPEHEADNatuurlijk staat het springkussen er weer, kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding geschminkt worden en verkoopt ESDO in de ochtend weer haar wafels. In de middag zal de bar en de frituur weer geopend zijn.


Let op! De bonnenverkoop voor de drank stopt om 18:30 uur. De frituur sluit eveneens om 18:30 uur. De bar sluit om 19:00 uur. Er worden geen alcoholische dranken (Amstel bier/wijn) verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Houd er rekening mee dat er om legitimatie gevraagd kan worden.


Tot woensdag 27 april op en rondom het Driestammenplein!


Koningsbingo  • E-mail20:00 - 22:30 uur


Woensdagavond 27 april zijn alle ouderen van harte uitgenodigd in Zorgcentrum Overdorp om te genieten van de Koningsbingo. Een gezellige avond met mooie prijzen. Onder leiding van Willem Boele zal het bingo-rad weer draaien. Ook ouderen die niet woonachtig zijn in Overdorp zijn van harte welkom!


Voorwoord burgemeester  • E-mailWoensdag 27 april vieren we Koningsdag en de 49e verjaardag van Koning Willem Alexander. Een feest, dat in de meeste plaatsen in Nederland uitbundig wordt gevierd. Hierbij is veel aandacht voor lokale tradities. Zo ook in de gemeente Stichtse Vecht en haar kernen.

Oranjevereniging Kockengen weet als geen ander op een bijzondere manier vorm te geven aan de viering van Koningsdag. Vorig jaar heb ik dit voor het eerst zelf mogen ervaren. Vele vrijwilligers zetten zich toen, én gelukkig ook dit jaar weer enthousiast in, om kleur te geven aan het feestelijke verloop van Koningsdag 2016. Daar ben ik trots op.
Oranjevereniging Kockengen heeft een prachtig programma georganiseerd. Dat verdient een groot compliment! De Oranjevereniging draagt al jaren zorg voor de organisatie van de vele en gevarieerde festiviteiten. U kunt dit allemaal lezen op deze website. Heeft u al gekeken welke activiteit(en) u gaat bezoeken? Er is voor elk wat wils.

Het bestuur van de Oranjevereniging heeft er weer alles aan gedaan om u een fijne Koningsdag te laten beleven. Ik wil de vele vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Veel dank gaat ook uit naar de sponsors die met hun bijdrage een oranjegekleurd visitekaartje afgeven. Geweldig!

Mede namens het voltallige gemeentebestuur wens ik u allen een feestelijke Koningsdag toe. Ik ben ervan overtuigd dat het voor velen weer onvergetelijk zal worden. Graag zie ik u op een van de vele activiteiten.

Marc J.D. Witteman 
Burgemeester van Stichtse VechtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *