Vrijwilligers aan de slag bij NL Doet in Kockengen

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren er in Kockengen bij Zwem- en Recreatiepark De Koet en bij de Natuurgroep Kockengen enkele tientallen vrijwilligers aan de slag in het kader van NL Doet. Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en 
hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Zwembad De Koet deed al voor het zesde jaar mee met NL Doet. Het terrein en het zwembad werden seizoensklaar gemaakt. Er stonden diverse onderhoudswerkzaamheden op het programma, waaronder het schilderen van speeltoestellen, bad, tuinonderhoud etc.. Speciaal dit jaar was dat er tijdens NL Doet een begin werd gemaakt met het herstellen van de kabelbaan.


Bij de Natuurgroep Kockengen hebben vrijwilligers, waaronder wethouder Linda van Dort met haar zoon, 30 nestvlotjes gemaakt voor de zwarte sterns. Zwarte sterns zijn tamelijk zeldzame vogels die eind april weer terugkomen uit Afrika om hier te broeden. In heel Nederland zijn er ongeveer 1300 broedparen per jaar, waarvan zo’n 20 in het Polderreservaat broeden.


Er werd ook door Theo van Schie een presentatie gegeven over deze bijzondere vogel.

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *