Bedrijf in beeld: De Rabobank blijft aanwezig in Kockengen, ook in 2016

Het landschap waarin banken opereren verandert snel, heel snel. Mede hierdoor vernieuwt de Rabobank in hoog tempo. De bank vernieuwt zich niet alleen op gebied van financiële dienstverlening, ze buigt zich ook over grote thema’s die belangrijk zijn voor de gehele samenleving. Wereldwijd en dichtbij huis.

Hoe blijven we bijvoorbeeld de groeiende wereldbevolking voeden in de wetenschap dat er steeds minder grond beschikbaar is om producten te verbouwen of koeien te laten grazen en hebben we hiervoor minder water nodig? Met ‘Banking for Food’ denkt de Rabobank hieraan mee. En hoe realiseren we in het Groene Hart een besparing van grondstof-verbruik? Hiervoor startten we het project Circulaire Economie. En nog dichter bij huis: Hoe zorgen we ervoor dat onze ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Ruud Kwakkenbos, kantoordirecteur en Karen Walter directeur bij de Rabobank Rijn en Veenstromen vertellen over de plannen van de Rabobank, gericht op de toekomst, in Kockengen.


Dienstverlening: Geen adviseur, maar financieel regisseur.
U heeft een ambitie, zoals een bedrijf starten of een huis kopen. Wij hebben de kennis, de ervaring en ons netwerk. Samen komen we tot passende financiële oplossingen. Bijvoorbeeld door zelf een online hypotheekdossier aan te maken, wanneer u uw woning wilt financieren. Dit werkt snel en u weet bijna direct of u de woning kunt betalen. Toch liever een gesprek? In dat geval kunt u binnen 24 uur bij ons terecht.
Ondernemers en hun accountants kunnen bij de bank gebruik maken van een financieringsportaal. De Rabobank kiest een mix van oplossingen die optimaal bij de klant passen. We kennen de platformen voor crowdfunding en informal investing. Al onze medewerkers zijn uw aanspreekpunt. Waar en wanneer u dat wenst. De klanten waarderen dat, blijkt uit onderzoeken, vertelt Ruud Kwakkenbos.

In de samenleving
Op sociaal vlak is de Rabobank eveneens zeer actief. Dit lijkt vanzelfsprekend, vertelt Kwakkenbos, maar is dit echter niet. “Voor Rabobank natuurlijk wel. Dicht bij de klanten en de samenleving staan zit in ons DNA. We sponsoren bijvoorbeeld verenigingen en staan zelf regelmatig langs de lijn. We zijn betrokken bij verschillende initiatieven van de gemeente en ondernemers. Dit doen we omdat het voor ons vanzelfsprekend is en dit blijven we ook doen, maar ik wil graag in deze uitgave van Rondje Kockengen benadrukken dat dit niet overal zo evident is. Wij maken hierin echt een verschil.”
Als coöperatie streven wij naar een sterke en duurzame economie, financiële zelfredzaamheid, een vitale samenleving en een wereld zonder voedseltekorten. De Rabobank probeert daar waar mogelijk financieel en met kennis te ondersteunen.

‘Onze kennis en ons netwerk delen we met onze klanten. Zo zijn er kennisbijeenkomsten. De algemene ledenvergadering, waar André Kuipers de spreker was, werd bezocht door 700 leden. Maar ook kennisbijeenkomsten over de zorg, innovatie en bankieren voor ouderen werden zeer goed bezocht.

Wij blijven ons inzetten binnen diverse netwerken, bijvoorbeeld bestuurlijk. Denk hierbij aan de Winkeliers- en Ondernemersvereniging, instanties, verenigingen en evenementen waarbij wij betrokken zijn’, zegt Karen Walter.
Ons netwerk bestaat ook uit lokale leden van onze ledenraad uit Kockengen, Sofie Lauwers-van Schaik, Thea Segers en Jolanda Franken, die onze ogen en oren vormen. Daarnaast levert de bank een bijdrage onder meer door sponsoring en giften uit het Rabo Dichtbijfonds. In Kockengen ontvingen onder meer de LBNK, VVK, Oranjevereniging, Polsstokvereniging, Smaakvol Kockengen een bijdrage. De laatste twee jaar organiseert De Rabobank in juni de Rabo fietstocht. Op die dag kunnen verenigingen geld verdienen door zich te laten sponsoren door fietsers. Kortom in 2016 gaat u ons weer zien, ook in Kockengen.’

Foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *