Genieten geblazen bij landelijke Natuurwerkdag in Kockengen

Op een unieke locatie, diep in het Groene Hart, vond afgelopen zaterdag de landelijke Natuurwerkdag plaats. De opkomst was met 34 deelnemers groot.
De oproep van de Natuurgroep Kockengen had deelnemers uit de verre omtrek getrokken. Ook een viertal leerlingen deden in het kader van hun maatschappelijke stage mee.

Na een eerste kop koffie en een openingswoord van locatieleider Theo van Schie werden de deelnemers in twee ploegen verdeeld en gingen zij aan de slag in het gebied van Staatsbosbeheer aan de Bijleveld. Knotten, zagen, slepen en het snoeimateriaal verbranden. Allemaal leuk werk waar alle deelnemers zich met veel plezier op richtten. Er was volop bedrijvigheid in dit normaal gesproken zo stille gebiedje.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, veel kannen koffie en thee en een enorme pan pompoenensoep, gewicht meer dan 20kg zorgden voor de broodnodige energie.Rond 14.00 uur werd de werkdag afgesloten, er was veel werk verzet en iedereen was enthousiast, het is een bijzondere dag geweest. Met de inzet van de vrijwilligers blijft dit bijzondere stukje veenweidelandschap behouden. Voor de Natuurgroep Kockengen is de landelijke Natuurwerkdag de jaarlijkse aftrap van het werkseizoen. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er een stuk natuur onderhanden genomen door de vrijwilligers van de Natuurgroep.            
Wie meer wil weten van het werk van de Natuurgroep Kockengen en meer foto’s van de voorbije natuurwerkdag wil zien, kan terecht bij de website www.natuurgroepkockengen.nl. Controleer hier ook de exacte data voor werkdagen (wanneer de eerste zaterdag van de maand ongelukkig valt, bijvoorbeeld bij Sinterklaas, dan verschuift deze een week)
Foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *