Eerste Bruggenrace LbnK in Kockengen erg goed ontvangen

Op donderdag 3 september werd de eerste editie van de LbnK Bruggenrace in Kockengen gehouden. Een zwemevenement in open water over een afstand van 2,3 km, van de Portengense brug naar de witte ophaalbrug in midden van Kockengen.

Het idee werd zo’n half jaar geleden gelanceerd door Joop de Lange. Joop is een fanatieke LbnK-sporter die regelmatig meedoet aan triatlons en de LbnK zwemtrainingen coördineert. Op donderdag 3 september werd dit idee werkelijkheid. Onder aanwezigheid van publiek klonk even na 19.00 uur bij de brug in Portengen het startschot. De zwemmers werden op het water begeleid door vier bootjes, met daarop onder andere de pers. Een geweldig gezicht om daar 18 sportieve helden door het oer-Hollandse landschap heen te zien zwemmen. De temperatuur van het water was net warm genoeg om ook zonder wetsuite te zwemmen. De toeschouwers, die de zwemmers het hele parkoers op de kade langs de Heicop konden begeleiden, troffen het echter niet. Donkere wolken en fikse regenbuien zorgden ervoor dat ook de niet zwemmers drijfnat werden. De zwemmers gingen onverstoord verder.
Al snel werd het veld uit elkaar getrokken en namen de wat snellere zwemmers afstand van de rest. In een ogenschijnlijk rustige en simpele manier van zwemmen sneden zij door het water. De finish was bij de witte brug in het centrum van Kockengen. Daar hadden zich, ondanks het slechte weer, een dertigtal supporters verzameld om de zwemmers te zien finishen. Ruud Velthuizen uit Kockengen was de eerste zwemmer die zij verwelkomde. Ruud tikte na 33 minuten en 22 seconden het finishbord op de brug aan, gevolgd door Theo Boer uit Geestdorp en Marcel Manshanden uit Kockengen. Sabrina Kooijman tikte als eerste dame de brug aan in een tijd van 49.00 gevolgd door Annelies de Hoop en Daphne van den Haak. Na 1 uur en 19 minuten bereikte de laatste zwemmer het eindpunt: Ko van Oostrum, de voorzitter van de LbnK. Ko en Kees Fokker (Kees & Ko) zijn dit jaar pas begonnen met de zwemtrainingen, hebben meegedaan en laten zien dat in zo’n korte tijd een afstand van 2,3 km mogelijk is.
Richard Vos ontving in het Lokaal alle deelnemers en supporters en aan iedereen was te zien dat zij genoten hadden van dit zwemevenement. Natuurlijk was dit vooral een sportief evenement, maar er waren ook prijzen te vergeven. Voor zowel de dames als de heren waren er bekers voor de drie snelsten en voor de snelste dame en heer de LbnK Bruggenrace wisselbeker en dat waren: Sabrina Kooijman en Ruud Velthuizen. Alle overige deelnemers kregen als presentje een buff mee en iedereen kreeg een drankje aangeboden.

Voor de LbnK was dit ook een soort try out, maar door alle leuke en positieve reacties die de vereniging ontvangen heeft, weet de LbnK nu al dit een jaarlijks terugkerend LbnK zwemevenement gaat worden. Zo zie je maar weer dat een idee van “in het water plonsen en van brug tot brug zwemmen” gewoon kan uitgroeien tot een leuk sportief evenement.

UITSLAG 1e EDITIE LBNK BRUGGENRACE; Dames 1. Sabrina Kooijman 49:04, 2. Annelies de Hoop 56:07, 3.Daphne van den Haak 57:53, 4. Nance Gobel 1:12:20, 5. Hanneke van Betten, 1:12:21. Heren; 1.Ruud Velthuizen 33:22, 2. Theo Boer 37:21, 3.Marcel Manshanden 38:36, 4. John Brandsen 38:55, 5. Camiel Swart 42:36, 6.Joop de Lange 45:04, 7. Maurik van den Haak :50:00, 8. Martijn de Bruin, 52:60, 9. Marein Verkerk 56:07, 10. Chris Vink 1:00:43, 11. Ries van Zanten 1:05:48, 12.Kees Fokker 1:17:30, 13. Ko van Oostrum 1:19:45.
Bron: LbnK.
Foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *