Stormschade in Kockengen

 Storm in de zomer komt niet vaak voor. De afgelopen honderd jaar zo’n negen keer. Afgelopen zaterdag hadden met name de kustprovincies, maar ook Friesland, Groningen en de provincie Utrecht te kampen met storm met zo nu en dan zware windstoten. Dat terwijl de bomen volop in het blad staan. Juist dan is de kans op schade groot. Overal in Nederland zijn er bomen omgewaaid. In Kockengen was de vrijwillige brandweer de hele dag in touw om omgewaaide bomen van de wegen te halen. Zo waren er bomen omgewaaid op de Wagendijk, op de Kerkweg, in Portengen, op het spoor tussen Breukelen en Woerden en op de Purperreiger. Ook waren er hier en daar pannen van daken gewaaid.

 Tekst en foto: Gijs Kleinveld.
 Foto’s: brandweer Kockengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *