Team Koninklijke buurt wint Wijkenspel Kockengen

Het team Koninklijke buurt, het witte team, heeft zaterdag onder leiding van coach Ronald Verleun het (zes) Wijkenspel gewonnen. Het team Portengen, het rode team, eindigde op de tweede plaats, gevolgd door het team Vogelenbuurt, het groene team, op de derde stek.

Ter gelegenheid van de viering van 5 mei wordt in Kockengen om de vijf jaar op het terrein van ESDO aan de Sportweg het Wijkenspel gehouden. Vanwege vakanties werd het traditionele spel ditmaal op zaterdag 30 mei gehouden. Zes teams, samengesteld uit zes wijken, Kerkweg met zijstraten, Vogelbuurt, Bloemenwijk, Koninklijke buurt, Oude dorp en Portengen, speelden verschillende spellen, waaronder kogelstoten, boomstam zagen, Sumoworstelen en het eindspel.

Het traditionele touwtrekken zorgde voor hilarische taferelen. Het eindspel was Kockengen Waterproof. Alle teams kwamen tegelijkertijd in actie en moesten in een zo snel mogelijke tijd een huis op een verhoging bouwen. Daarnaast waren er vragen voor de denktank, zeg maar wijze mannen uit de wijk, van ieder team. Ruud van Leeuwen en Kees Manten namen afscheid van de organisatie.


Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *