Doppenaktie voor Geleidehonden in Kockengen

Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen ontlast men het milieu én steunen zij KNGF Geleidehonden. Ook in Kockengen kunnen doppen worden ingeleverd bij Overdorp en de drie basisscholen.

De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Onlangs is een inzamelpunt in deze regio geopend. Spaart u ook mee? Voor u een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil. Schone doppen “Meedoen aan de doppenactie is heel simpel”, vertelt Max van Steijn, die de actie vanuit KNGF Geleidehonden coördineert. “Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heeft u een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kunt u ze inleveren bij een inzamelpunt in uw buurt. Een gebaar waar wij heel blij mee zijn!”, aldus Van Steijn. Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk‐ of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas‐ en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten. Opbrengst voor geleidehonden De gespaarde doppen kunnen afgeleverd worden bij het verzamelpunt in de regio. Het is niet mogelijk om de plastic doppen bij KNGF Geleidehonden zelf in te leveren. Het inzamelpunt zorgt ervoor dat de doppen naar een recyclebedrijf gaan dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap. Doppen inleveren In heel het land zijn inzamelpunten voor de plasticdoppenactie voor KNGF Geleidehonden.

Nu ook in Kockengen! U kunt uw doppen inleveren in Overdorp en bij de scholen. U kunt ook contact met ons opnemen via DoppenaktieKockengen@outlook.com of kijk voor het meest actuele nieuws op https://www.facebook.com/DoppenaktieKockengen Of kijk op www.geleidehond.nl/doppen voor een inzamelpunt bij u in de buurt. Namens de geleidehonden bedankt! KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds) KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud‐) geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *