Speciale jubileumeditie: IJzersterke livemuziek en veel gezelligheid op 20e editie Koetstock

KOCKENGEN – Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni wordt op het terrein van Zwem- en Recreatiepark De Koet in Kockengen de twintigste editie van het muziekfestival Koetstock gehouden. Het belooft wederom een groot spektakel te worden. Een begrip in de regio, een knalfeest met ijzersterke livemuziek en heel veel gezelligheid aan de Sportweg. De vrijdagavond wordt een avond met
rockmuziek, muziek van Hollandse bodem en een feestelijk slot. Zaterdagmiddag is er de Rabo-kindermiddag. Zaterdagavond is als vanouds voor ieder wat wils met over het

algemeen zeer herkenbare muziek. De artiesten treden belangeloos op. De opbrengst van het festival komt geheel ten goede aan Zwem- en Recreatiepark De Koet.

Allez Mama, eerder op Koetstock.


De opening van Koetstock 2015 wordt vrijdagavond om 20.00 uur verzorgd door Between The Jars, een mix van rock, funk, blues en een mespuntje psychedelica. Vervolgens brengt de driemans formatie Rhinorino strakke rock songs voorzien van een sexy randje. Daarna treedt de feest en partijenband NederBob met liedjes van Nederlandse bodem voor het voetlicht. Niet alleen Nederlandstalig, maar van artiesten uit ons land. Trip to Dover is een band die je gezien moet hebben. Een elektrorock duo dat melodische liedjes speelt met elementen van rock, 80’s synthpop en DJ-style electronica. De vrijdagavond wordt afgesloten door Cover the Cage, een ontembare hitmachine met muzikanten die een feestje willen bouwen.

Kindermiddag
Zaterdagmiddag staat De Rabo-kindermiddag op het programma. Vanaf 15.30 uur is er een zeer gevarieerd programma met optredens van onder meer Maud Nieuwenhuis en Luka Blonk samen met Tjarda Lamsma. Ook is er de Rabo Knock Out Show, een nieuwe verrassing. Traditiegetrouw zijn er voor kinderen tot en met 12 jaar gratis pannenkoeken. Uiteraard ontbreken de dansgroepen niet en is er dit jaar voor het eerst een speciale tent met DJ Ole van Betten voor de wat oudere jeugd. Iedereen die tussen 15.00 en 16.00 uur komt heeft de hele zaterdag gratis entree. Voor de spelregels kijk op de site www.koetstock.nl.
Als vanouds
Zaterdagavond is Koetstock als vanouds met vijf bands die qua muziekstijl nogal verschillen. De avond wordt om 19.00 uur geopend door Crazy Days en R&B/soul-band met invloeden uit hiphop- en popmuziek. Daarna is er een optreden van The Black Veins, een band die rockmuziek maakt met invloeden uit de blueswereld. De Utrechtse coverband Limehouse is met twee energieke zangeressen en een liefst drie man sterke blazerssectie en zeer opvallende verschijning. Eén van de blazers is Kockenees Erik Bosman. Vervolgens geeft de band Cross+eyed And Banished acte de présence. De muziek van de rockformatie bevat elementen uit Desert Rock, Southern Rock, Stoner, Americana, Hardrock en Rock’n Roll. De jubileumeditie van Koetstock wordt afgesloten door een oude bekende. Al twee keer eerder zette Allez Mama het feestterrein op z’n kop. Een betere afsluiter kon de organisatie zich niet wensen. Allez Mama is de enige Nederlandstalige Wereldbeat Zydeco band die ons land rijk is. Kijk voor meer informatie op www.koetstock.nl
Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *