Wielervrienden zien Kwiatkowski de Amstel Gold Race winnen

Wielervrienden uit Kockengen, Portengen en Nieuwer Ter Aa hebben zondag op de Cauberg de Wereldkampioen Kwiatkowski de vijftigste editie van de Amstel Gold Race zien winnen.

 Traditiegetrouw reizen de vrienden uit Kockengen, Portengen en Nieuwer Ter Aa op de zondag van de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse klassieker, ’s morgens heel vroeg naar het Limburgse Valkenburg om een plaatsje langs de hekken op de Cauberg te veroveren. Een grote kist met proviand wordt er ieder jaar meegezeuld, maar daar hebben de vrienden de hele dag profijt van. Dit jaar bestond de ploeg uit veertien man, aangevuld met de jongeren Luke, Leon en Dani, die dat wat ze thuis altijd te horen krijgen, wel eens in het echt wilden meemaken. Op de heenweg werd er traditiegetrouw een poule gemaakt. Wie gaat er dit jaar winnen? Het was goed weer op de berg. In de loop van de middag konden de jassen uit en werd er, terwijl er op de renners werd gewacht, genoten van de zon.

Eén van de vrienden, Gerard Westerik, vierde zijn verjaardag op de berg. Hij kreeg, omdat hij zo van koken houdt, een zeer speciaal schort cadeau. Vier keer kwam het peloton door Valkenburg. Aanvankelijk was er een kopgroep met een Nederlander, maar in de finale was er geen Nederlander vooraan meer te bekennen. De Wereldkampioen Kwiatkowski won, gevolgd door Valverde op de tweede plaats en Matthews op de derde stek. De wielervrienden genoten nog even van de gezelligheid in het altijd drukke Valkenburg en keerden, na onderweg een hapje te hebben gegeten, weer huiswaarts.
Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *