Zaterdag 14 maart: Kockengen gezond het voorjaar in

KOCKENGEN – Op zaterdag 14 maart is er op het plein bij Overdorp tussen 10.30 en 15.30 uur een voorjaarsmarkt. In het kader van ‘Kockengen gezond het voorjaar in’, zijn er allerlei activiteiten. Zo kan er bij Kroon Fietsentechniek een proefrit gemaakt worden op een elektrische fiets en kan iedereen een gezond voedingsadvies krijgen. Ook zijn er dansworkshops, is er gezonde voeding en vertellen sportverenigingen over wat er de mogelijkheden zijn. Ook is er een loterij en enkele verrassingen. Tegelijkertijd is er, eveneens in het kader van gezond het voorjaar in, op het schoolplein van De Wegwijzer een violenmarkt.
Willem Kroon staat op het plein bij Overdorp met enkele fietsen van Sparta die elektrisch worden ondersteund. Voedingsdeskundige Jessica van Vliet kan van alles vertellen over gezonde voeding en Liesbeth Smits demonstreert voetreflexologie, Emma Ruts verzorgt enkele dansworkshops en enkele mensen van de Laatste bus naar Kockengen (LbnK) en Vineo vertellen desgewenst alles over onder meer hardlopen en wielrennen, gymmen en dans. Boer Piet vertelt over zijn bedrijf, bijvoorbeeld over de mini-camping en Bed&Breakfast en de boerenlandwandeling. Namens Overdorp biedt Gera van Vliet smooties en broodjes gezond aan. Tijdens Kockengen gezond het voorjaar in wordt er een loterij gehouden, waarvan de opbrengst voor de bewoners van Overdorp is en de trekking wordt verricht door de oudste bewoner. Daarnaast zijn er enkele verrassingen.
Violenmarkt
Op het schoolplein van De Wegwijzer worden er op kramen violen verkocht. Daarnaast zijn er voor kinderen diverse activiteiten, waaronder schminken, een vangspel, blikgooien en een kunstkoe melken. De opbrengst van de violenmarkt is deels voor de stichting MAF, die met vliegtuigen mensen in arme, afgelegen gebieden helpt, en deels voor de school.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *