Jeugdleden Natuurgroep Kockengen naar Naturalis

 KOCKENGEN – Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de Natuurgroep Kockengen (NGK) hebben de jeugdleden op zaterdag 18 oktober een bezoek gebracht aan het museum Naturalis in Leiden. Veel van de twintig deelnemers keken al lange tijd uit naar deze excursie. Naturalis is een bijzonder museum met en zeer grote verzameling planten, dieren en stenen. Tijdens het bezoek werd d.m.v. een speurtocht het museum verkend. Zo kwamen de deelnemers langs vele dieren, insecten, planten, maar ook skeletten. Spectaculair vonden de kinderen het tien meter hoge skelet van een dinosaurus. Veel soorten vogels konden van dichtbij bekeken worden. Tussendoor werd de zelf meegebrachte lunch genuttigd. De excursie werd beëindigd op de doe-afdeling. Hier moest men onder meer geuren raden of als een bij nectar verzamelen. De kinderen vonden het een super excursie.

De Natuurgroep Kockengen organiseert regelmatig zogenaamde natuurommetjes voor de jeugd. Kijk voor meer informatie op www.natuurgroepkockengen.nlof stuur een e-mail naar ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl
Foto’s: Ben van der Horst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *