Lezing Van Paradijsvogels naar IJsberen bij Natuurgroep Kockengen

KOCKENGEN – In het kader van het 40-jarig bestaan van de Natuurgroep Kockengen wordt er
dit jaar een extra lezing gehouden. Op vrijdag 19 september 2014 zal Bram Paardenkooper vertellen over zijn reizen naar Papoea Nieuw-Guinea en Spitsbergen.
Zoals de titel doet vermoeden wordt dit een afwisselende lezing met veel dia’s die zijn verhaal zullen ondersteunen. Voor de pauze zal Bram dia’s vertonen van zijn trip naar Papoea Nieuw-Guinea. Wist u dat er enkele tientallen soorten paradijsvogels op Papoea Nieuw-Guinea leven?
Zij komen tijdens de dia lezing ruim aan de orde. Daarnaast zijn er veel duivensoorten en andere voor onze streken onbekende vogelsoorten.
Na de pauze gaan we naar Spitsbergen. Afgelopen zomer heeft Bram een prachtige tocht gemaakt langs de kust van Spitsbergen naar het Noorden totdat het schip door het nog aanwezige pakijs niet verder kon. Op de rand van het pakijs houden ijsberen zich op om hun prooi, hoofdzakelijk robben,
te kunnen vangen. Mooi is ook te zien hoe de eerste noordse sternen teruggekeerd zijn om op
Spitsbergen te broeden op het nog nauwelijks ontdooide land.

De lezing wordt gehouden in basisschool ’t Kockenest, Koningin Julianaweg 1 in Kockengen en begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur open, de koffie staat dan klaar. De toegang is gratis voor leden en donateurs(vrienden) van de Natuurgroep Kockengen, van de overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *