Veel deelnemers bij de Adrie de Lange Hart van Holland Loop

 KOCKENGEN – De belangstelling dinsdagavond bij de Adrie de Lange Hart van Holland Loop in Kockengen was groot. Liefst 80 kinderen namen, verdeeld in twee leeftijdsgroepen deel aan de 1 en 2,3 kilometer. Vervolgens liepen 285 lopers de 5,5 of 10 kilometer. Het was bij de door de Laatst bus naar Kockengen (LbnK) georganiseerde loop dinsdagavond uitstekend weer om een goede prestatie neer te zetten.

Voordat de jeugd op de Korte Kerkweg van start ging was er op het Driestammenplein een gezamenlijke warming-up. Ook voor deelnemers aan de 5,5 en 10 kilometer was er een warming-up. Voor alle kinderen was er na afloop een ijsje.
De door Adrie de lange gesponsorde loop had een recreatief karakter, maar het wedstrijdelement was toch groot. Bij de 5,5 kilometer kwam Wilco Rijneveld in een tijd van 20.39 als eerste over de finish. Kevin Poll was op de derde plaats de beste loper uit Kockengen (21.28). Rens van Golen (21.40) en Erik de Hoop (21.56) uit Kockengen eindigden op de vierde en vijfde plaats. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Marieke Schouten (23.38). Maaike de Leeuw (27.13) was de beste loopster uit Kockengen. Bij de 10 kilometer was Freek Bloemer uit Breukelen de snelste (37.00). Ronald Schalkwijk, badmeester in De Koet, eindigde op de tweede plaats (38.44). Maarten Zilver (42.20) was op de elfde plaats de beste loper uit Kockengen. Bij de vrouwen was de eerste plek voor Rianne Verdouw (42.25). Joyce Verver was op de vijfde plaats de beste loopster uit Kockengen (47.44).


Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *