Jeugd Kockengen hoort Bosuil in park bij Kasteel de Haar

Een nachtwandeling door het ’s avonds afgesloten bospark bij kasteel de Haar, op zoek naar de Bosuil, dat was het hoofdingrediënt van de vrijdagavond door de Natuurgroep Kockengen georganiseerde excursie voor de lokale jeugd.

Een flinke groep kinderen, ouders en begeleiding was afgekomen op deze verlokkingen en beleefde een spannende avond. Na een algemene inleiding over uilen en specifiek de Bosuil gingen 30 deelnemers het park binnen. Natuurgids Paul Vlaanderen leidde de groep rond in het park op zoek naar het geluid van de Bosuil.

Lange tijd bleef het stil, maar opeens was hij daar dan toch. De zo kenmerkende roep van het mannetje Bosuil. Een prachtig toetje op een toch al mooie en spannende wandeling.

De Natuurgroep Kockengen organiseert met regelmaat onder de noemer “natuur-ommetje” excursies voor jongeren. Deze excursies zijn over het algemeen in en rond het dorp Kockengen en zeer populair bij kinderen en ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *