Drie partijendeal leidt tot natuurtocht Kockengen

Bouwbedrijf van der Heijden, Natuurgroep Kockengen en Polsstokvereniging Stichtse Vecht maakten in juni 2013 een gezamenlijke beursvloerdeal. Zaterdag vond als onderdeel van die deal een “natuurtocht met polsstok” plaats.

Eigenaar Jeroen van der Heijden vierde bij deze tocht zijn verjaardag en kon samen met familie en vrienden genieten van verhalen van de Polderwachter Marcel Blekendaal, tevens voorzitter van de Polsstokvereniging Stichtse Vecht. Organisator Natuurgroep Kockengen leverde drie ervaren natuurgidsen die met telescopen het polderlandschap afspeurden naar bijzondere vogels.

Het startpunt van de tocht was bij Abrona in het mooie centrum van Kockengen en leidde via de voetbalvelden naar de Spengense molen. Prachtig weer, groene velden en mooie luchten zorgen voor een bijzonder Hollands schouwspel waarin ook de polsstok zo thuishoort. Bij de molen was er gelegenheid voor een hapje en een drankje en kregen de aanwezigen van de molenaars een rondleiding. Als afsluiting was er nog een demonstratiesprong met de polsstok van Marcel Bleekendaal over een sloot van 50 meter, want de waarheid loopt, zoals bekend, altijd door het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *