Nieuwe “toren” voor zwembad De Koet

De oude “toren” wordt van de badrand gehaald

Deze winter wordt er bij Zwem- en Recreatiepark De Koet in Kockengen een nieuwe “toren” naast het bad gebouwd. Een ruimte waaruit het badpersoneel het hele zwembad kan overzien waarin gewerkt kan worden door zeker twee of drie personeelsleden. Zaterdag is het oude hokje van de ‘toren’ die decennia dienst heeft gedaan verwijderd.

“Het is hoog tijd dat er een nieuwe toren komt. In dit hok wil je je hond nog niet laten slapen. De oude toren is nu weg, dus moet er een nieuw gebouw voor de start van het nieuwe zwemseizoen in april gerealiseerd worden.”, zegt één van de vrijwilligers.

De nieuwe toren is geheel kosteloos ontworpen door Ad Toussaint en de constructie is geheel kosteloos berekend door Sjon Mulders. Eerst wordt er een voet gemetseld van 1.50 meter hoog. Daarin kan allerlei materiaal worden opgeslagen. Daarop komt een werkruimte met veel glas. Het dak wordt met een overstek zo gemaakt dat er rond de toren altijd schaduw is. Bijna al het werk wordt door vrijwilligers verricht. Zo nu en dan steekt een aannemer de helpende hand toe. De nieuwe toren wordt voor het grootste deel gefinancierd door het muziekfestival Koetstock.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *