Heel Portengen loopt uit voor bazaar ijsclub

Traditiegetrouw is het op de jaarlijkse bazaar van ijsclub De Volharding in Portengen een drukte van belang. Zaterdag was heel Portengen weer uitgelopen voor folklore in de polder. Immers waar kan je met schieten een half varken winnen, is de hoofdprijs bij het rad van avontuur een pony en zijn er geiten, konijnen en kippen te winnen. ’s Middags was er voor kinderen onder meer bingo, roulette en het rad van avontuur en ’s avonds waren er onder het genot van een hapje en drankje schitterende prijzen te verdienen bij de schiettent, roulette en wederom het rad van avontuur.

De bazaar van de ijsclub is in Portengen niet meer weg te denken. Veel bewoners van het buurtschap en ook uit omliggende dorpen gaan er ieder jaar naar toe. Niet perse voor de prijzen. Maar meer om een praatje te maken met oude bekenden, een biertje of wijntje te drinken en vooral veel plezier maken. Eigenlijk is de bazaar van ijsclub in Portengen ieder jaar een soort reünie. Veel vrijwilligers proberen een paar euro voor de clubkas te verdienen. Dat doen zij zichtbaar met veel plezier. Bij het rad van avontuur werd de pony gewonnen door Bram Paardenkooper jr. Jan Brouwer won een fraaie traptractor en bij het schieten was de eerste prijs, een half varken, voor Leo Blok.

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *