Veel deelnemers bij eerste Hart van Holland Loop

De belangstelling dinsdagavond 18 juni bij de eerste Hart van Holland Loop in Kockengen was groot. Heel veel kinderen namen deel aan de sponsorloop, waarbij geld werd ingezameld voor de plaatselijke bibliotheek. Doordat het te warm was, wilde de organisatie, de Laatste bus naar Kockengen (LbnK), het risico niet nemen en werd de tien kilometer loop afgelast. Liefst 260 deelnemers liepen 5,4 kilometer.

Voordat de jeugd om 19.45 uur van start ging, werd er een warming-up verzorgd door de sportschool van Richard van Asdonck. De kinderen liepen vervolgens een kwartier lang zoveel mogelijk rondjes van 425 meter langs het Heicop in het dorp. Iedere ronde werd er gestempeld en de stempelkaart was daardoor een bepaald bedrag waard.

Ook voor de 154 mannen en 104 vrouwen die deelnamen aan de 5,4 kilometer loop werd er een warming-up verzorgd. De loop had een recreatief karakter, maar het wedstrijdelement was toch groot. Sander van de Water kwam als eerste over de finish. Erik de Hoop was de beste loper uit Kockengen, gevolgd door Harmen de Bruin. Bij de vrouwen was Marieke Schouten de snelste. Bernadette Vianen werd op de tweede plaats de beste loopster uit Kockengen.

Tekst en foto’s Gijs Kleinveld


Op de website van de Hart van Holland Loop zijn meer foto’s te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *