Zomeravondwandeling door het Polderreservaat Kockengen

De Natuurgroep Kockengen organiseert op vrijdag 21 juni 2013 een zomeravondwandeling door het Polderreservaat Kockengen. Tijdens deze excursie vertellen gidsen van de NGK over de wilde planten, de vogels en het beheer van het Polderreservaat.

In deze tijd van het jaar staan er veel wilde planten in bloei. In de graslanden bloeit onder andere de grote ratelaar, gevlekte riet-orchis en de kale jonker. Langs de waterkant staan de gele lissen, moeras-vergeet-mij-niet en beekpunge.

Ook de vogels komen aan bod tijdens deze avond-excursie. Met een beetje geluk horen we rietvogels zoals de snor, rietzanger en kleine karekiet. En er is natuurlijk aandacht voor de zwarte stern kolonie in het Polderreservaat. Heeft u een verrekijker, neem deze dan zeker mee.

Deze excursie start om 19.00u bij de ingang van het Polderreservaat aan De Dreef bij de parkeerplaats van de begraafplaats. De rondwandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *