Natuur-ommetje voor de jeugd: zaterdag 15 juni 2013

De Natuurgroep Kockengen organiseert a.s. zaterdag 15 juni opnieuw een natuur-ommetje voor de jeugdige natuurliefhebber. Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. Na fietstochten en wandelingen gaan we deze keer roeien op de Nieuwkoopse plassen.

Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar riet- en moerasvogels, in het bijzonder de purperreigers (broedkolonie), wulpen en kiekendief. Als je een verrekijker hebt moet je die zeker meenemen. Trek wind, water(regen-) dichte, warme kleding aan en neem een lunchpakket en voldoende drinken mee. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen helaas niet mee.

We vertrekken om 08.00 uur met de auto vanaf het Driestammenplein. We proberen zoveel als mogelijk met elkaar mee te rijden. De vaartocht zal ca. 4 uren duren waarbij we onderweg geen sanitaire of horeca voorzieningen tegenkomen. We verwachten rond 14.30 uur weer in Kockengen te zijn.  Het aantal deelnemers is maximaal 25.

De kosten bedragen €5,00 per persoon. De reiskosten (€2,00) met de chauffeur afrekenen. Vanwege het reserveren van de boten is het noodzakelijk je aan te melden bij ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl vóór vrijdag 14 juni a.s.

De Natuurgroep Kockengen organiseert dit voorjaar regelmatig van dit soort excursies (natuur-ommetjes voor de jeugd).

Kijk voor de data op: www.natuurgroepkockengen.nl en neem voor meer informatie contact op met Ben van der Horst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *