Verslag Boomfeestdag 2013

Op de tweede lenteachtige dag van dit jaar komen de leerlingen van Groep 8 van de Doornhoek school ’s ochtends vroeg aan op de Schutterskade in Kockengen. Daar hebben enkele leden van de Natuurgroep Kockengen de voorbereidingen voor het wilgen knotten al getroffen.

Paul Vlaanderen heet de leerlingen, de juf en begeleidsters van harte welkom en legt uit wat de bedoeling is, kort daarna gaan de leerlingen gewapend met zagen en knipscharen aan de slag, eerst nog met beide benen op de grond maar al gauw wordt er in de kruin van de wilg geklommen. Binnen een uur is de eerste wilg gekortwiekt!

Rond half elf is het tijd voor een kleine pauze, genietend van de chocomelk luisteren de leerlingen naar het verhaal van Paul over de begraafplaatsen hier in de buurt. Verwijzend naar de groepjes bomen in de weilanden rondom. Deze werden vroeger gebruikt voor het verbranden van de koeien die door miltvuur stierven. En Paul geeft alle leerlingen een leuk aandenken aan deze dag; een ’t shirt mede dankzij de Gemeente De Stichtse Vecht. De juf heeft helemaal iets leuks te vertellen; er komt een cameraploeg van RTV Utrecht om het wilgenknotten te filmen!

Om elf uur komt de cameraman met assistent en interviewt de enthousiaste leerlingen en juf. ’s Middags vanaf 5 uur kan er gekeken worden naar het verslag op TV!

Rond het middaguur zijn dan alle wilgen geknot, die kunnen er weer een tijdje tegenaan!

Tekst en foto’s: Linda Kor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *