Beleef het zelf: de Alzheimer Experience

Interactieve film tijdens Informatiecafé Breukelen 5 juni 2012

Hoe ziet een patiënt met dementie de wereld en de mensen om zich heen? En hoe kunnen familieleden en verzorgers het beste met hen omgaan? Ingewikkelde vragen waarop de Alzheimer Experience antwoorden geeft.
De Alzheimer Experience is een interactieve film, waarin het leven van een persoon met dementie gevolgd wordt. De kijker ziet door de ogen van de patiënt of door die van de omgeving welke verwarrende, verdrietige en onveilige situaties kunnen ontstaan. Op elk moment kan de kijker het perspectief selecteren van een willekeurig persoon binnen een scène. Het beeld verschuift dan direct naar het perspectief van de gekozen persoon, waarbij men ook de gedachten van die persoon hoort. Op deze manier kun je heel duidelijk het verschil in beleving van de realiteit zien, en hoe deze verschillen leiden tot conflicten en onbegrip. Zowel voor de naasten van patiënten, als andere verzorgers is de film heel geschikt.
De filmscènes worden vertoond en besproken tijdens het voor iedereen gratis toegankelijke Informatiecafé Breukelen op dinsdagavond 5 juni a.s. van 19.30 tot 21.00 uur, Beatrixstraat 9a, Breukelen. Voor meer informatie of vragen over vervoer kunt u bellen met Steunpunt Mantelzorg van Tympaan, mob 06–45103660.
Dit café is in het bijzonder geschikt voor wie met geheugenproblemen te maken heeft (door bijv. dementie, Parkinson, beroerte), voor hun familie en andere verzorgers. U ontmoet zorgprofessionals met wie u op ongedwongen wijze kunt praten en andere mensen waarmee u ervaringen kunt delen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *