Eerste Lange Tafels buitendiner bij de Blauwe Meije in Zegveld
Lange Tafels in het Gras begint aan zijn tweede seizoen. Nieuwe bijzondere plekken, bijzondere
gerechten en bijzondere mensen. Vanaf 19 mei begint een nieuw seizoen met dit jaar meer leveranciers, meer mooie locaties en meer plaatsen aan onze tafels.
Deze editie is Reypenaer één van de sponsoren en krijgt men een speciaal Lange Tafels in het Gras brood, dat de Woerdense bakkerij, Versluis samen met ons heeft ontwikkeld. Ook zijn de brocante markten weer afgestruind naar grootmoeders serviezen die in grote getale op de tafel zullen pronken
en waar iedereen heerlijk met elkaar kan delen van die mooie landelijke gerechten opgediend in terrines of op schalen.

Wij trappen deze editie af met een mooi 5-gangen diner aan de Meije op Zegveld waar we te gast zijn bij Rebecca en Juerd. Zij beheren de Blauwe Meije en hebben met hun atelier, beeldentuin en theehuis een ideale locatie om te genieten van een bijzonder diner.
Dit diner wordt deze keer verzorgd door Edith Kookt. Edith is een creatieve geest die menig feest heeft opgeluisterd met culinaire uitspattingen en ook helemaal thuis is in de landelijke sfeer die wij zo najagen.
Op tafel komen veel producten uit de directe omgeving zoals kalfsvlees uit Linschoten, Reypenaer uit Woerden. Asperges van Noordam uit Woubrugge en ijs van Vernooij van Barwoutswaarder.
Lange Tafels in het Gras
‘Lange Tafels in het Gras’ is een initiatief van Frans & Patricia van Hall. Meer info en foto- en beeldmateriaal op www.langetafelsinhetgras.nl
De Blauwe Meije
Elke dag (van 11:00 tot 17:00) is de Blauwe Meije geopend voor de bezoekers die graag willen kijken naar de wisselende exposities. Binnen en buiten hebben verschillende kunstenaars hun werken opgesteld.
De hooiberg is zeer herkenbaar, helemaal blauw, voor veel mensen een bekende plek. Voormalig atelier van kunstenaar Wim Verwoerd “de Blauwe Wereld”. In deze galerie zijn exposities van kunstenaars uit het Groene Hart. Met de wisselingen van het seizoen, wisselen wordt er ook gewisseld van expositie. Zowel in de galerie, het voormalige atelier, als in de beeldentuin.

Voor meer informatie of foto’s kunt u contact opnemen met Frans van Hall, 06-24395970 of frans@frisenco.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *