’t Kockenest sterk in “Wecycle”


Afgelopen vrijdag kregen de leerlingen van basisschool ‘t Kockenest van Ted van Hintum van de organisatie “Wecycle” de trofee uitgereikt voor de school die in heel Nederland in 2011 de meeste elektrische apparaten hadden ingezameld. Na ook al een prijs te hebben gekregen voor het inzamelen van de meeste apparaten in de provincie Utrecht.


De kinderen van de school haalden bijna 1900 apparaten op. Per verzameld apparaat krijgen de scholen 1 punt, ‘t Kockenest bestelde met de behaalde punten een aantal boeken en pleinplakkers om de school te verfraaien. Ook doneerde de school punten voor de watercentrales in Bangladesh.
De Wecycle actie is een groot succes, in 2011 werden er 29% meer apparaten opgehaald dan het jaar daarvoor.
De groepen 7 en 8 mochten als deel van de prijsuitreiking op het schoolplein aan de slag met groene graffiti. Dit is het met hoge drukspuiten en sjablonen mooie figuren en teksten spuiten op het schoolplein. Ieder moest tijdens het spuiten een waterdichtpak en een veiligheidsbril op. Het schoolplein bleek behoorlijk schoon te zijn want de graffiti was niet heel duidelijk zichtbaar, maar dat vonden de kinderen niet erg. Het was heel leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *